1. >
  2. Realizace
  3. >
  4. Horský apartmán v Hynčicích...

Horský apartmán v Hynčicích

pod Sušinou

Vyrostly v jesenické přírodě?

Tento projekt byl pro nás opravdovou výzvou.

Na začátku jsme byli pouze my a klient, vyjasnili jsme si představu, navrhli nějaké řešení a s tím jsme začali rozbíhat výrobu.

Po pár měsících přišel klient s tím, že by rád zapojil architekty a ukázal nám jejich představu. Velmi nás uchvátila, ale viděli jsme tam již vykřičníky s ohledem na rozjetý projekt. Nakonec klient i architekti udělali pár kompromisů a my jsme si řekli, že tak výjimečnou stavbu chceme taky a řekli: „tak jo, jdeme do toho“.

Museli jsme pozastavit výrobu ocelové nosné konstrukce a navrhnout nové rámy pro horní patro stavby, kde se nachází šikmá stěna. V interiéru jsme vyměnili plánovanou překližku za smrkovou biodesku, což dodalo interiéru lehce surovější vzhled, hodící se do Jeseníků přece jen více. Proškolili jsme naše zaměstnance na aplikaci betonové stěrky a střihli si premiéru ve všech koupelnách. Vzhledem ke specifickým rozměrům stavby a daného vzhledu architekty, byl veškerý nábytek dělán na míru, a to včetně sedací soupravy, která byla navržena tak, ať nezabírá příliš mnoho místa, ale zároveň při správném seskupení, nabídne další místo pro přespání.

Na fasádu apartmánů byla použita smrková prkna s různou intenzitou barvy, které bylo docíleno rozdílným vrstvením nátěru. Skladba střech se musela upravit podle typu vrchní vrstvy, a to buď terasy, nebo zelené střechy s rozchodníky.

Celý proces byl konzultován s projektanty a veškeré změny ve výrobě tak musely být zaznamenány i do projektové dokumentace. Stavbu jsme z 95 % připravili u nás ve výrobě.

Celkem jsme tedy do Jeseníků odváželi 7 „kontejnerů“, které vezly 3 kamiony. Těsně před místem instalace ještě muselo dojít k přeložení všech částí na jiné auto, neboť nám v cestě stál příliš malý most. Na místě na nás čekal jeřáb pro finální usazení na betonové patky, kde musela být dodržena přesnost na 5 mm. Propojení všech sítí mezi kontejnery se také dělalo na místě, bylo tedy nutné, mít umístěné průchody v betonových patkách, aby mohl náš člověk vlézt pod stavbu a dopojit vodu a odpady.

Instalace v Hynčicích pod Sušinou nám trvala 5 týdnů včetně teras a zelených střech.

Samozřejmě bychom si pro takovou stavbu představovali trochu jiný průběh, nicméně jsme velmi pyšní na to, co se nám povedlo, ve spolupráci s architekty z 3M, vytvořit.

No, asi bychom to měli v létě zajet otestovat, anebo jeďte za nás a dejte vědět, zda je vše tak parádní, jak si myslíme. Rezervace můžete dělat přímo na stránkách Kolovny.

Naši spokojení klienti

Další realizace